Wijn

wijnarrangement

wijn

"Waar de gastvrouw mooi is, is de wijn lekker" frans gezegde

In de Mediterrane keuken, horen wijnen uit dezelfde omgeving. Daarom levert Kookkunsten uitsluitend wijn uit Frankrijk, Italië en Spanje.

Bij uw diner kunnen we een op maat gemaakt wijnarrangement leveren: bij elke gang een bijpassende wijn. Ook op uw feest kunt u verschillende wijnen kiezen, zodat er voor iedereen iets naar zijn smaak is. We zorgen voor voldoende voorraad voor elke smaak.

Na afloop kunnen volle dozen dan weer retour.

heerlijke mediterrane wijn

Wij werken samen met wijnimporteur Pangkarra (Klarendalseweg) die voor ons een paar heerlijke mediterrane wijnen in het assortiment heeft.

Om het u makkelijk te maken, alvast 2 wijnseries, die het goed doen bij mediterrane gerechten.

Het domein van Tarani ligt in Zuidwest Frankrijk vlakbij Toulouse. De wijnen worden gemaakt van typische druivensoorten uit de streek en zijn regionaal bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Wit: Sauvignon Blanc

Deze wijn is heerlijk bij groentegerechten, vis, schaal en schelpdieren, maar ook bij gerechten met een mediterrane tint, en uiteraard heerlijk als aperitief.

Rosé: Gamay

Een aanrader bij verschillende lichte vleesgerechten of pittige gerechten met gamba’s, huisgedroogde tomaten, en uiteraard op een mooie zomerdag buiten op een terras of in de tuin.

Rood: Malbec

Een heerlijk doordrinkbare wijn met een volle soepele afdronk. Een wijn waarbij je onmiddellijk naar het volgende glas verlangt. De ideale begeleider van gekruide vleesgerechten van de gril of bbq, maar ook bij gehaktballetjes in tomatensaus of gemarineerde varkenshaas.

Prijs/fles € 12,50 inclusief glazen

Ook biologische wijnen hebben we in ons assortiment, vanaf € 13,-

huisgemaakte limonades

huisgemaakte limonades: zelf tappen!

Kookkunsten maakt met fruit en kruiden heerlijke fruitwaters en limonades. Mét en zonder alcohol. Valt zowel bij de kinderen als de volwassenen in de smaak!

Referenties

Catering

voor jou?

Wil je ook een catering laten organiseren door Kookkunsten? Nieuwsgierig naar onze kunsten? Neem contact met ons op en kijk wat we voor jou kunnen doen.